Trainigen

Aan de slag met sociale tech

Heldere en toegankelijke trainingen van Chantal Schinkels, auteur van De IT girl & Het Koopinfuus 

Trainingen met impact

Mijn boeken gelezen en wil je concreet aan de slag?

Al meer dan vijf jaar geef ik trainingen, masterclasses en gastlessen bij organisaties zoals DUO, ROC Amsterdam, Hogeschool Windesheim en Competence Factory. Mijn trainingen zijn een combinatie van informatie, ruimte voor discussies en concrete oefeningen.

In mijn trainingen help ik de deelnemers op een prikkelende en praktische manier inzicht te krijgen in de huidige techcultuur. Ze leren wat ze kunnen veranderen voor zichzelf en voor de organisatie waarin ze werken.

Chantal Schinkels

Auteur | Spreker | Adviseur

Deze bedrijven gingen je voor

CHANTAL’S MEEST GEVRAAGDE TRAININGEN

DE IT GIRL

Over leven op een mannen gedomineerde werkvloer

De ladder op in tech

Technologie is overal om ons heen en heeft veel impact op de maatschappij. Dat al deze technologie gemaakt wordt door een homogene groep vinden we normaal. Het heeft er ook voor gezorgd dat de techwereld een mannencultuur heeft op de werkvloer. Dat houdt niet alleen in dat mannen worden verwelkomd met koelkasten vol speciaalbier of tafelvoetbaltafels, maar komt ook naar voren tijdens uitjes, onderlinge gesprekken en rituelen.
Ondertussen stokt door vooroordelen en vriendjespolitiek de doorstroming van vrouwen naar een volgende managementpositie, waardoor de kans groot is dat een vrouw de tech industrie verlaat. Daarnaast zien we dat veel vrouwen niet hun volledig potentieel benutten.

Wat kun je als vrouw doen om ervoor te zorgen dat mensen niet meer om je heen kunnen? Ik geef je tijdens deze masterclass praktische begeleiding en het ‘De ladder op Stappenplan’ waardoor jij zichtbaarder wordt in tech.

De it girl

Starten & doorontwikkelen van een interne vrouw in tech community

Voor het aantrekken en behouden van vrouwelijke talenten

Ben je ervan overtuigd dat het starten van een vrouwennetwerk een goed idee is voor je organisatie maar je weet niet waar je moet beginnen? Of ben je met enorme enthousiasme aan de slag gegaan en ben je je focus kwijt?

Deze masterclass staat in het teken van het starten en doorontwikkelen van een netwerk voor vrouwen in de tech. We gaan niet alleen kijken wat het netwerk zelf kan betekenen bereiken maar is er ook ruimte om het team beter te leren kennen.

Aan het einde van de dag is het duidelijk wat de vervolgstappen zijn. Er is een concrete planning en je hebt meer informatie over waarom we meer vrouwen nodig hebben in tech.

Het koopinfuus

Duurzame transformatie in e-commerce

Aan de slag met het ethisch e-commerce canvas

Vraag een developer of een bepaalde functionaliteit gebouwd kan worden dan is het antwoord altijd: Nou en of! Maar moeten we dat wel altijd willen? Wat als het e-commerce team koopinfuus tactieken gebruikt waarbij wel de targets worden gehaald maar tegelijk ethische grenzen over gaan? Kan dit op een veilige manier worden aangegeven of is de huidige organisatiecultuur daar niet geschikt voor? En wat betekent dit voor de toekomst van het bedrijf?

Tijdens deze training ga je samen aan de slag met concrete en praktische dilemma’s, vragen en cases.Na het volgen van deze training kun je het ethisch e-commerce canvas gebruiken en doorvoeren. Daarnaast weet je exact de pijnpunten te benoemen in de organisatie waar je direct mee aan de slag kan.

Het koopinfuus

Starten met duurzame e-commerce

Hoe start je een webshop op een duurzame manier

Je wilt graag beginnen met een webshop maar je hebt geen idee hoe. Wat je wel weet is dat je het op een duurzame manier wilt aanpakken. Niet alleen milieutechnisch maar je wilt ook bouwen aan een bedrijf waarmee je op lange termijn doelen mee kan behalen.

Je krijgt inzicht in duurzame workflows, hoe je de huidige marketingtechnieken op een ethische manier inzet en natuurlijk meer informatie over het opzetten van een administratie en wet- en regelgeving.

Tijdens deze training leer je hoe je op een duurzame manier aan je webshop kan beginnen en verder kan uitbouwen. Je leert wat er allemaal bij het starten van een duurzame webshop komt kijken, hoort verhalen uit de praktijk en maakt gedurende de dag verschillende praktische opdrachten waardoor je met een handige ‘to do’ lijst weer naar huis gaat.

Super goed georganiseerde dag. Mooie werkvorm van zowel uitleg, discussies als zelf aan de slag gaan… Het is echt een aanrader om Chantal uit te nodigen voor een inspiratiesessie, opvolgacties, als spreekster of wat voor sessie/dag dan ook.
Jolijn

DUO

Over Chantal

Keynote spreker en auteur over Sociale Tech, E-commerce en Meer vrouwen in Tech.

Met meer dan tien jaar ervaring in tech en e-commerce ken ik die wereld van binnenuit. Voorheen begeleidde ik development trajecten voor webshops met miljoenen euro’s omzet.

Het boek De IT girl werd genomineerd voor Management boek van het jaar 2022. Mijn tweede boek Het Koopinfuus komt uit in het voorjaar van 2023.

Ik schrijf niet alleen boeken, ik lees ze ook heel graag en sta bekend als boekennerd. Het ontvangen van een nieuw boek vind ik geweldig. De nog strakke omslag, het papier en natuurlijk de geur. Wat mij betreft maken ze van die geur een luchtverfrisser.

Chantal is een fantastische en inspirerende spreker.

Letticia de Hart

DUO

FAQ

Veelgestelde Vragen

Q: Wat maakt Chantal anders dan andere sprekers?
Er zijn twee wezenlijke dingen die mij anders maken. Ten eerste is mijn keynote geen verkapte sales-pitch. Mijn doel is om kennis te delen en mensen bewust te maken over het onderwerp. Ten tweede is werk ik samen met de organisatie van het event om er een succes van te maken. Ik post ruim op tijd en met aandacht op mijn social media-kanalen over een event.

Tijdens het event ben ik ook na de keynote benaderbaar voor het publiek en maak graag deel uit van het hele event (in plaats van naar een volgend event te rennen). Als ik deelneem aan een event dan help ik mee om het succesvol te maken. Door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat meer mensen zich registreren tot het zoeken naar manieren om nog meer waarde te leveren aan een specifiek publiek.

Q: Wordt de talk op maat gemaakt?

Mijn lezing bestaat uit een aantal basis verhalen. De meeste event organisaties willen ook liever geen volledig ongeteste lezing.  Deze verhalen heb ik al eerder getest en geoptimaliseerd om de meeste impact te kunnen maken. De rest van de lezing heeft nieuwe en originele inhoud die speciaal is afgestemd op de doelgroep. 

Q: Op welke type events heeft Chantal al gesproken?

De meeste events zijn tech gerelateerde events in binnen- en buitenland. Maar ook tijdens events voor ondernemers, organisaties en het onderwijs heb ik impactvolle keynotes gegeven.

Q: Wat als je een keynote nodig hebt van exact 26 minuten?

Dan krijg je een keynote van exact 26 minuten. Het maakt het niet welk tijdslot je te vullen hebt. Ik houd me aan de afgesproken tijd, behalve als jij als organisator aangeeft dat er een marge is.

Q: Wat zal Chantal nooit doen?

Ik denk graag met je mee maar er zijn een aantal dingen die ik niet zal doen. Ten eerste slides vol tekst gebruiken tijdens mijn keynote. Ik merk dat het publiek dan minder geneigd is naar het verhaal te luisteren. Daarnaast gebruik ik mijn lezing niet om mijn andere diensten in de schijnwerpers te zetten. Ik lieg niet of verbloem niets maar zal ook geen mensen bashen.

Q: Geeft Chantal ook online keynotes?

Zeker! Natuurlijk ben ik op mijn best voor een echt publiek door de directe interactie. Toch kan ik ook online een prikkelende keynote geven. Zo gaf ik een online keynote voor organisaties zoals Soroptimisten, LeanIN Groningen en Rise & Lead. Deelnemers waren erg enthousiast en er ontstonden mooie gesprekken en discussies.

Q: We betalen onze sprekers niet – de meesten stemmen ermee in om te spreken voor het netwerk en de zichtbaarheid. Doet Chantal dat ook?

Organiseer je een event met een commercieel belang? Dan is er een kleine kans dat ik gratis kom spreken. Het houden van een presentatie kost veel tijd. Wat ik persoonlijk jammer vind aan events waar sprekers niet worden betaald is dat de lezingen verkapte sales pitches worden. Mijn doel is om het publiek de meeste waarde te geven. Dat hoeft mij geen leads op te brengen, het gaat om de inhoud van het onderwerp en dat het publiek met nieuwe ideeën en inspiratie mijn lezing verlaten.

Q: Wij zijn een non-profit of onderwijsinstelling – kunnen we korting krijgen?

Non-profit of onderwijsinstellingen steun ik waar ik kan. Vanzelfsprekend heb ik een zwak voor events waar ik vrouwen in tech kan ondersteunen of jonge mensen kan inspireren. Neem vooral contact op en dan kijk ik wat ik kan doen binnen het realistische.

Q: Is Chantal zo’n spreker die een verkapte sales-pitch houdt?

Nee. In elke lezing hoor je herkenbare ervaringen uit de praktijk. Die ervaringen combineer ik met wetenschappelijke feiten omdat sommige verhalen te bizar zijn om te geloven.

Q: Waar is de kennis en ervaring van Chantal op gebaseerd?

Die kennis en ervaring zijn gebaseerd op tientallen jaren werken in een tech omgeving, het lezen van honderden boeken, onderzoeken, het bekijken van evenzoveel documentaires, het schrijven van twee boeken en het interviewen van talloze mensen in de tech. Daarnaast heb ik diverse events in binnen- en buitenland bezocht en gesproken met experts op verschillende vlakken. Al deze kennis zet ik in tijdens mijn keynotes om het publiek de huidige wereld van technologie te laten begrijpen.

Enthousiast?

Heb je interesse in meerdere exemplaren? Een interview verzoek of wil je samenwerken?