Trainingen

Aan de slag met sociale tech

Heldere en toegankelijke trainingen van Chantal Schinkels, auteur van De IT girl & Het Koopinfuus 

Trainingen met impact

Mijn boeken gelezen en wil je concreet aan de slag?

Al meer dan vijf jaar geef ik trainingen, masterclasses en gastlessen bij organisaties zoals DUO, ROC Amsterdam, Hogeschool Windesheim en Competence Factory. Mijn trainingen zijn een combinatie van informatie, ruimte voor discussies en concrete oefeningen.

In mijn trainingen help ik de deelnemers op een prikkelende en praktische manier inzicht te krijgen in de huidige techcultuur. Ze leren wat ze kunnen veranderen voor zichzelf en voor de organisatie waarin ze werken. 

Chantal Schinkels

Auteur | Spreker | Adviseur

Bekijk de speaker reel

Chantal’s meest gevraagde

trainingen

De IT girl

Over leven op een mannen gedomineerde werkvloer

De ladder op in tech

Technologie is overal om ons heen en heeft veel impact op de maatschappij. Dat al deze technologie gemaakt wordt door een homogene groep vinden we normaal. Het heeft er ook voor gezorgd dat de techwereld een mannencultuur heeft op de werkvloer. Dat houdt niet alleen in dat mannen worden verwelkomd met koelkasten vol speciaalbier of tafelvoetbaltafels, maar komt ook naar voren tijdens uitjes, onderlinge gesprekken en rituelen. 
Ondertussen stokt door vooroordelen en vriendjespolitiek de doorstroming van vrouwen naar een volgende managementpositie, waardoor de kans groot is dat een vrouw de tech industrie verlaat. Daarnaast zien we dat veel vrouwen niet hun volledig potentieel benutten.

Wat kun je als vrouw doen om ervoor te zorgen dat mensen niet meer om je heen kunnen? Ik geef je tijdens deze masterclass praktische begeleiding en het ‘De ladder op Stappenplan’ waardoor jij zichtbaarder wordt in tech.

of neem contact op

De IT girl

Starten & doorontwikkelen van een interne vrouw in tech community

Voor het aantrekken en behouden van vrouwelijke talenten


Ben je ervan overtuigd dat het starten van een vrouwennetwerk een goed idee is voor je organisatie maar je weet niet waar je moet beginnen? Of ben je met enorme enthousiasme aan de slag gegaan en ben je je focus kwijt?

Deze masterclass staat in het teken van het starten en doorontwikkelen van een netwerk voor vrouwen in de tech. We gaan niet alleen kijken wat het netwerk zelf kan betekenen bereiken maar is er ook ruimte om het team beter te leren kennen.

Aan het einde van de dag is het duidelijk wat de vervolgstappen zijn. Er is een concrete planning en je hebt meer informatie over waarom we meer vrouwen nodig hebben in tech. 

of neem contact op

Het koopinfuus

Duurzame transformatie in e-commerce

Aan de slag met het ethisch e-commerce canvas

Vraag een developer of een bepaalde functionaliteit gebouwd kan worden dan is het antwoord altijd: Nou en of! Maar moeten we dat wel altijd willen? Wat als het e-commerce team koopinfuus tactieken gebruikt waarbij wel de targets worden gehaald maar tegelijk ethische grenzen over gaan? Kan dit op een veilige manier worden aangegeven of is de huidige organisatiecultuur daar niet geschikt voor? En wat betekent dit voor de toekomst van het bedrijf? 

Tijdens deze training ga je samen aan de slag met concrete en praktische dilemma’s, vragen en cases.Na het volgen van deze training kun je het ethisch e-commerce canvas gebruiken en doorvoeren. Daarnaast weet je exact de pijnpunten te benoemen in de organisatie waar je direct mee aan de slag kan. 

of neem contact op

Het koopinfuus

Starten met duurzame e-commerce

Hoe start je een webshop op een duurzame manier

Je wilt graag beginnen met een webshop maar je hebt geen idee hoe. Wat je wel weet is dat je het op een duurzame manier wilt aanpakken. Niet alleen milieutechnisch maar je wilt ook bouwen aan een bedrijf waarmee je op lange termijn doelen mee kan behalen.

Je krijgt inzicht in duurzame workflows, hoe je de huidige marketingtechnieken op een ethische manier inzet en natuurlijk meer informatie over het opzetten van een administratie en wet- en regelgeving.

Tijdens deze training leer je hoe je op een duurzame manier aan je webshop kan beginnen en verder kan uitbouwen. Je leert wat er allemaal bij het starten van een duurzame webshop komt kijken, hoort verhalen uit de praktijk en maakt gedurende de dag verschillende praktische opdrachten waardoor je met een handige ‘to do’ lijst weer naar huis gaat. 

of neem contact op

Super goed georganiseerde dag. Mooie werkvorm van zowel uitleg, discussies als zelf aan de slag gaan… Het is echt een aanrader om Chantal uit te nodigen voor een inspiratiesessie, opvolgacties, als spreekster of wat voor sessie/dag dan ook.

Jolijn

DUO

Over Chantal

Keynote spreker en auteur over Sociale Tech, E-commerce en Meer vrouwen in Tech

Met meer dan tien jaar ervaring in tech en e-commerce ken ik die wereld van binnenuit. Voorheen begeleidde ik development trajecten voor webshops met miljoenen euro’s omzet.

Het boek De IT girl werd genomineerd voor Management boek van het jaar 2022. Mijn tweede boek Het Koopinfuus is gepubliceerd in het voorjaar van 2023. Het behaalde de nummer 4 positie in de Managementboek top 100.

Ik schrijf niet alleen boeken, ik lees ze ook heel graag en sta bekend als boekennerd. Het ontvangen van een nieuw boek vind ik geweldig. De nog strakke omslag, het papier en natuurlijk de geur. Wat mij betreft maken ze van die geur een luchtverfrisser.

Chantal is een fantastische en inspirerende spreker.

Letticia de Hart

DUO

FAQS

Veelgestelde vragen

Enthousiast?

Heb je meer informatie nodig? Wil je mijn beschikbaarheid checken of wil je alle mogelijkheden bespreken? Dat kan!

Blog