Keynotes

Sociale Tech is de toekomst

Ontwapende en ongezouten keynotes van Chantal Schinkels, social tech & e-commerce expert

Een keynote spreker met impact

Heb je een spreker nodig die je publiek helpt technologie beter te begrijpen?

Al meer dan vijf jaar vertel ik mijn ongefilterde verhaal tijdens events van bedrijven zoals Ordina, DUO, Salesforce en Ilionx. In elke lezing hoor je herkenbare ervaringen uit de praktijk. Die ervaringen combineer ik met wetenschappelijke feiten omdat sommige verhalen te bizar zijn om te geloven.

In mijn lezingen help ik het publiek de wereld van de huidige technologie beter tebegrijpen zodat ze zich kunnen voorbereiden op de toekomst zodat ze die mee kunnen vormgeven.

Chantal Schinkels

Auteur | Spreker | Adviseur

Bekijk de speaker reel

Chantal’s meest gevraagde

keynote onderwerpen

E-commerce

Hoe we verslaafd worden gemaakt aan online bestellen

We worden massaal aan het koopinfuus gelegd

Personalisatie, conversie optimalisatie, neuromarketing en data verzamelen. Online retailers en experts raken er maar niet over uitgepraat. We gaan steeds verder in onze drang naar meer data en meer conversie – zonder daar vragen bij te stellen.

Ik vertel op basis van sprekende voorbeelden welke grenzen we precies overgaan en hoe we dat kunnen voorkomen

Sociale Tech

Over de duistere kant van technologie

Is onze technologie stuk?

Technologie is overal om ons heen. Van social media, online shoppen tot slimme verlichting in huis. Maar wat is de impact van de huidige technologische ontwikkelingen op de maatschappij?

Ik geef hedendaagse voorbeelden waarin duidelijk wordt dat we onszelf nog te weinig vragen stellen in het ontwikkelproces en als consument. Het publiek gaat weg met meer bewustwording over het huidige gebruik van technologie en wat we daar aan kunnen veranderen.

Meer vrouwen in tech

Waarom we meer IT girls nodig hebben

Iedereen moet kunnen bijdragen aan technologische ontwikkelingen

Wat als Steve Jobs, Mark Zuckerberg of Bill Gates vrouwen waren geweest? Zouden Apple, Facebook en Microsoft dan net zo succesvol zijn geweest? Waarschijnlijk niet. Vrouwen zijn namelijk een zeldzaamheid in de tech.

Ik geef door sprekende voorbeelden, wetenschappelijke onderzoeken en andere interessante feiten een compleet beeld dat duidelijk maakt waarom we meer vrouwen nodig hebben in tech. Hoe krijgen we die deskundige vrouwen en hoe kunnen we ze voor de sector behouden?

Human Resources

Anders kijken naar talent

Talent aantrekken is mogelijkheden bieden

Hoe kijk jij naar talent? Heb je daar bepaalde beelden bij? Talent bestaat niet alleen uit een gave, ambitie en doorzettingsvermogen maar ook om mogelijkheden te krijgen.

Ik laat je door het vertellen van mijn verhaal anders kijken naar talent. Het gaat over het omgaan met beperkingen, neurodiversiteit en waar je wieg heeft gestaan. Stereotypering zorgt ervoor dat we talenten op de arbeidsmarkt niet zien. We hebben meer diversiteit nodig en dat is alleen mogelijk als we anders kijken naar ons eigen talent en het talent van anderen.

Relevant, interessant en verontrustend

Gerritje Cornelisse

Managing Partner , NXtv

Over Chantal

Keynote spreker en auteur over Sociale Tech, E-commerce en Meer vrouwen in Tech

Met meer dan tien jaar ervaring in tech en e-commerce ken ik die wereld van binnenuit. Voorheen begeleidde ik development trajecten voor webshops met miljoenen euro’s omzet.

Het boek De IT girl werd genomineerd voor Management boek van het jaar 2022. Mijn tweede boek Het Koopinfuus is gepubliceerd in het voorjaar van 2023. Het behaalde de nummer 4 positie in de Managementboek top 100.

Ik schrijf niet alleen boeken, ik lees ze ook heel graag en sta bekend als boekennerd. Het ontvangen van een nieuw boek vind ik geweldig. De nog strakke omslag, het papier en natuurlijk de geur. Wat mij betreft maken ze van die geur een luchtverfrisser.

Chantal is een fantastische en inspirerende spreker.

Letticia de Hart

Ilionx

FAQS

Veelgestelde vragen

Enthousiast?

Heb je meer informatie nodig? Wil je mijn beschikbaarheid checken of wil je alle mogelijkheden bespreken? Dat kan!

Blog