Keynotes

Mede vanwege mijn autisme vertel ik altijd een eerlijk en ongefilterd verhaal omdat ik ervan overtuigd ben dat je dan alleen voor verandering kan zorgen. Mijn verhaal is altijd gebaseerd op feiten, wetenschappelijk onderzoek en persoonlijke ervaringen. Ik heb een ontwapende visie en ben niet bang om deze te delen. Mijn keynotes worden altijd goed ontvangen en krijgen hoge waarderingen.

De duistere kant van tech

Is onze technologie stuk?

Technologie is overal om ons heen. Van social media, online shoppen tot slimme verlichting in huis. Allemaal bedacht om consumenten vooral van veel gemak te voorzien. Maar wat is de impact van de huidige technologische ontwikkelingen op de maatschappij? We kunnen alles bouwen, zelfs software waarmee we artsen kunnen vervangen, maar moeten we dat wel willen? Wat als we data-gedreven werken en IT leidend maken. Wie heeft het dan voor het zeggen? De data of je onderbuikgevoel?

Ik geef hedendaagse voorbeelden waarin duidelijk wordt dat we onszelf nog te weinig ethische vragen stellen in het ontwikkelproces. Kunnen we voorkomen dat mensen worden uitgesloten, gemanipuleerd, financiële problemen krijgen of lijnrecht tegenover de overheid komen te staan?Chantal is een fantastische en inspirerende spreker. Zij had de aandacht goed bij de groep en wij gingen allemaal naar huis met genoeg stof tot nadenken.


Letticia de Hart
Ilionx

De IT girl

Waarom we meer vrouwen nodig hebben in tech

Wat als Steve Jobs, Mark Zuckerberg of Bill Gates vrouwen waren geweest? Zouden Apple, Facebook en Microsoft dan net zo succesvol zijn geweest? Waarschijnlijk niet. Vrouwen zijn namelijk een zeldzaamheid in de tech. In de jaren 60 was programmeren nog een echt vrouwenberoep, maar mede door ontmoediging- en marketing campagnes is het een echte mannen wereld geworden. Dat heeft gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van bevooroordeelde algoritmes waardoor vrouwen direct een afwijzing kregen bij een sollicitatie, het feit dat een mensen van kleur moeilijk worden herkend door gezichtsherkenning of dat we pas sinds kort weten hoe een hartaanval eruit ziet bij vrouwen.

Ik geef door sprekende voorbeelden, wetenschappelijke onderzoeken en andere interessante feiten een compleet beeld waarom we meer vrouwen nodig hebben in tech en hoe we ze kunnen behouden. Want wat als het gevaarlijk wordt om de weg op te gaan, omdat vrouwelijke eigenschappen niet zijn meegenomen in een algoritme voor zelfsturende auto’s?Het was een magische avond en de energie in de zaal met alle getalenteerde vrouwen bij elkaar was geweldig. Chantal is een belangrijke onderdeel geweest van het creëren van deze energie, haar authentieke keynote was spot on en heeft niet alleen mij geïnspireerd, maar alle aanwezigen in de zaal. 


Stéphanie van Balsfoort
Board Member , Salesforce Women’s Network

Geen “culture fit”

Over de instroom, doorstroom en uitstroom van vrouwen in de tech

Het vervangen van een werknemer kost een bruto jaarsalaris. Toch houden er maar weinig werkgevers zich echt bezig met het behoud van hun medewerkers. Er wordt vaker gekeken naar de kosten op korte termijn dan de opbrengsten op lange termijn. Het aantrekken van vrouwelijke medewerkers wordt steeds belangrijker. Een gevarieerd team zorgt namelijk voor betere producten en diensten. Toch verlaten veel vrouwen de tech. De reden? De cultuur, gebrek aan erkenning en onbewuste vooroordelen.

Ik benoem niet alleen de huidige problemen maar komt ook met concrete oplossingen. Hoe kun je ervoor zorgen dat het selectieproces bij je businessmodel past? Het gaat over cultuur, goed werkgeverschap en behouden van medewerkers.Met meer dan 10 jaar ervaring binnen e-commerce en als veelgevraagd spreker voor andere events (onder andere ook te zien op BrightonSEO) waren de verwachtingen hooggespannen. Spoiler alert: ze werden ingelost!


Bert Bossier
Wiseo

GESPROKEN TIJDENS:


Chantal liet met feiten, cijfers en haar eigen verhaal aan ons zien dat we in Nederland enorm achterlopen als het gaat over vrouwen in de techniek. Haar verhaal over haar ervaringen in een mannenwereld gaat recht naar je hart.


Hanneke Ackermann
FME

Laat je inspireren

Zet mij op het podium en ik ben helemaal in haar element. Mijn doel is om iedereen met minimaal drie punten weer naar huis te laten gaan waarmee je direct aan de slag kan. Je hoort herkenbare verhalen uit de praktijk maar ook wetenschappelijke feiten omdat sommige verhalen te bizar zijn om te geloven. 

“Mijn content staat bekend om een combinatie van strategie, pakkende voorbeelden en praktische tips die direct kunnen worden toegepast”

Blijf op de hoogte van nieuwe updates
Vul je gegevens in en we houden je ontvang de nieuwste ontwikkelingen.