Boek

De IT girl

Hoe overleef je een door mannen gedomineerde werkvloer

waarom we meer IT girls nodig hebben

Technologie is overal om je heen. Tegenwoordig is voor alles wel een app te vinden. Je kunt maaltijden bestellen, vervoer en overnachtingen regelen. Je kunt contact onderhouden met mensen mensen van over de hele wereld of erdoor gepest worden.

Stel je voor dat je in een zelfrijdende auto zit en de herkenningssoftware van de auto stopt wel voor een overstekende kat (omdat er een kattenliefhebber in het ontwikkelteam zat) maar niet voor een hond. Dat zou bizar zijn. Maar wist je dat er momenteel wordt gewerkt met gezichtsherkenning waarmee een vrouw niet wordt herkend als een arts (want artsen zijn toch mannen) en een donkere vrouw niet wordt onderscheiden van een man?

Technische innovaties hebben veel impact op de maatschappij. En als deze innovaties worden bedacht door mannen zal daar vaak een product uitrollen dat met name geschikt is voor mannen. Hoog tijd dus dat het aantal vrouwen in de techniek toeneemt.

Maar dat lukt niet echt: slechts 16% van de werknemers is vrouw. En dat is doodzonde voor de organisatie, voor de vrouw in kwestie en het geld dat in haar opleiding geïnvesteerd is. De talloze voorbeelden en overtuigende cijfers in dit boek laten zien dat het anders moet. En dat het echt anders kan.

Dit boek vertelt het eerlijke verhaal wat er momenteel in de Nederlandse tech sector afspeelt en wat we kunnen doen om daar verandering te brengen.

Paperback of e-book | 240 blz

Het boek

Onderwerpen & Thema’s

Impact

Lees welke impact de huidige
manier van technologie
ontwikkelen heeft op de
maatschappij

Onbewuste vooroordelen

Word je bewust van je onbewuste
vooroordelen en doe daar je voordeel mee

Ook voor mannen

Inclusief een hoofdstuk speciaal
voor mannen die verschil willen
maken

Over Chantal

Keynote spreker en auteur over Sociale Tech, E-commerce en Meer vrouwen in Tech

Met meer dan tien jaar ervaring in tech en e-commerce ken ik die wereld van binnenuit. Voorheen begeleidde ik development trajecten voor webshops met miljoenen euro’s omzet.

Het boek De IT girl werd genomineerd voor Management boek van het jaar 2022. Mijn tweede boek Het Koopinfuus is gepubliceerd in het voorjaar van 2023. Het behaalde de nummer 4 positie in de Managementboek top 100.

Ik schrijf niet alleen boeken, ik lees ze ook heel graag en sta bekend als boekennerd. Het ontvangen van een nieuw boek vind ik geweldig. De nog strakke omslag, het papier en natuurlijk de geur. Wat mij betreft maken ze van die geur een luchtverfrisser.

Nu verkrijgbaar

Bestel vandaag jouw boek

Bestel los exemplaar

Ontvang het boek van de auteur zelf

€25,99

Team of relatiegeschenk?

Vraag voor een offerte aan (vanaf 30 boeken)

Over het boek De IT girl:
Niet alleen relevant voor it’ers, maar voor alle vrouwen die in sterk
mannelijke omgevingen werken.

Juryrapport Managementboek van het jaar 2022

Enthousiast?

Heb je interesse in meerdere exemplaren? Een interview verzoek of wil je samenwerken?